Wie zijn wij – Dichterbijtje.nl

Wie zijn wij

Sinds 2000 zijn wij een samengesteld gezin. Andy heeft een relatie achter de rug waaruit twee dochters zijn geboren. Nelleke heeft ook een relatie achter de rug waaruit twee kinderen zijn geboren, een zoon en een dochter. Toen wij in 2000 elkaar tegenkwamen heeft dat wel even geduurd voordat er een wederzijds vertrouwen was. We zijn er voor gegaan, voor de juiste opvoeding van de kinderen. Hierdoor kwam onze relatie in een stroomversnelling, Melissa en Ivana waren toen respectievelijk 5 en 2 jaar oud. Kenrick en Chanella waren 11 en 5 jaar oud. We zijn met zijn zessen in Clinge gaan wonen in het huis, wat op dat moment Andy zijn huisvesting was.

Het proces van samengesteld verder, was zwaar en had veel hoogte en diepte punten. Toch hebben we dit goed doorstaan met weliswaar de nodige hulp indien wij dat nodig vonden. De woning werd verbouwd en zo had iedereen een eigen plekje. De ruimte in ons huis en in ons hart was dermate groot dat we besloten om onze oud-buurjongen via netwerk pleegzorg uit de crisisopvang te halen en hem in ons gezin op te nemen. Zo zijn wij daarna ook in de reguliere pleegzorg terecht gekomen.

Nu zijn er door de jaren heen meerdere kinderen uitgevlogen en nieuwe kinderen bij gekomen. Regelmatig hebben wij ook ons huis opengesteld voor crisisopvang. Doordat Nelleke in 2015 door omstandigheden meer tijd kreeg, greep zij de kans aan om haar droom waar te maken. Het starten van een gezinshuis. Wij kwamen in een selectieprocedure en die hebben wij vervolgens positief doorstaan.


Gezinshuisouders

Hallo ik ben Nelleke, ik ben 62 jaar. In 2015 heb ik mijn kans gezien om mijn droom waar te maken.

Wij waren al ongeveer 15 jaar een pleeggezin en ik vind dat heel bijzonder om daar onderdeel van te mogen zijn.

Nu zijn wij professioneel gezinshuis geworden. Ik ben graag bezig met de honden, de poezen en andere dieren thuis. In de tuin werken vind ik erg fijn om te doen. Verder ben ik actief betrokken bij diverse organisaties, zoals jeugdzorg en scholen. Muziek is ook heel belangrijk voor mij.

De radio staat bij ons bijna altijd aan. We zingen dan lekker mee en hebben een gezellige sfeer in huis.

Ik ben ook wel streng en er zijn best wel regels in huis. Maar aan de andere kant kan er ook veel.

Alles is bespreekbaar en dat doen we dan ook regelmatig.

Hallo ik ben Andy, papa van de hele bende. Ik vind het heel fijn om samen met Nelleke een gezinshuis te hebben.

Ik ben 51 jaar, mijn hobby's zijn vissen, Formule 1 race auto's en bierbrouwen.

Verder ben ik groot fan van “Normaal” en daarom ga ik graag naar een concert. Als ik tijd heb dan rijd ik graag op de motor. Fietsen maken doe ik ook graag en verder noemen ze mij de Andy de Handyman. Dat komt omdat ik best handig ben en veel klusjes op knap. Thuis zorg ik voor het eten en de boodschappen. We gaan graag bowlen en andere leuke dingen doen.

Ruzie in huis vind ik erg lastig en daarom hoop ik dat het altijd gezellig is. Als het kan vind ik het erg leuk als iedereen langs komt, dan bak ik frietjes met snacks en houd ik van het samen zijn. Kortom ik ben een familiemens, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Vrijwilligers

Hallo, ik ben Chanella 28 jaar.

Ik woon samen met mijn vriend Randy hij heeft 2 kindjes waar ik dol op ben.

Sinds oktober 2017 ben ik medewerker bij het gezinshuis Dichterbijtje. Vanaf augustus 2018, doe ik dit fulltime.

Voor alle kinderen ben ik “de grote zus” van het gezin. Al bijna mijn hele leven mag ik pleegkinderen mee maken en zodoende heb ik er veel affiniteit mee. Elke dag leer ik er meer over, zowel in het gezinshuis als daar buiten. Voor het werk bij het gezinshuis, volg ik meerdere opleidingen en cursussen en zo ontwikkel ik mij steeds verder. Bij mijn vorige werkgevers heb ik ruime werkervaring opgedaan op meerdere gebieden.

Mijn hobby’s zijn, lekker luieren met een goede serie, gezellig Feyenoord kijken en ik vind het heerlijk om in mijn huisje bezig te zijn met inrichten en gezellig maken. Natuurlijk horen lekker uit eten gaan en shoppen ook bij mijn vrijetijdsbesteding en vind ik het heerlijk om met het zoontje van mijn vriendin te knuffelen en op te passen.
Vrijwilligers

Ons werk kunnen wij niet zonder de medewerking van onze vrijwilligers en ons netwerk. Onze vrijwilligers zijn er voor de kinderen en geven ons ruimte en de kinderen aandacht. Onze vrijwilligers zijn Kenrick de Dreu, Randy Oosterhof, Yara Caron, Debby Weemaes en Jeremy Dierickx.